Biograd - Srce jadrana

Biograd - Srce jadrana

   Dovršavajući posao oblikovanja Zemlje, Stvoritelj zamijeti da u ruci drži još pregršt ljudskoj kolijevci namijenjenih ljepota. Zadivljen neponovljivom modrinom mora koje je čas prije uvukao duboko pod skute Europe, sve preostale mu krasote ispusti usred tog Jadrana. Tako po legendi nasta krajolik kojim već čitavu jednu vječnost dominira grad Biograd. 

   Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar u samom središtu jadranske obale.

   Gradić koji je narastao upravo do veličine pogodne za život po mjeri čovjeka, leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca Pašmanskog kanala i otočiće koji su po njemu razasuti

   Zanimljiv zemljopisni položaj u središtu jadranske obale, u okružju pet nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija te bogata kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor bilo da volite ljenčariti na plaži, jedriti, sportove na moru ili tražite dobru noćnu zabavu. 

 

Dobrodošli u Biograd